zondag 2 december 2012

Op naar de C-klas!

 
 
 
 
 
 
 

Amper 4 weken na de clubmatch waarbij Penny van de A naar de B-klas mocht was er vandaag alweer de mogelijkheid om mee te doen voor de overgang.

Ik ben deze maand 4 keer gaan trainen in de B-klas en ons Penny deed het vrij goed, dus dacht ik dat het geen kwaad kon om voor de gein mee te doen.  Zien hoe ver wij staan enzo...

En wonder boven wonder : geslaagd!  Weliswaar niet met gigantische scores, maar what the hell?

Ze was vandaag vrij snel afgeleid, ze stond naast nogal een hevige reu en veel plaats om verder uit mekaar te staan was er niet.  We waren steeds na die enthousiasteling aan de beurt.

De volgoefening aan de lijn  ging om te beginnen schitterend 18/20.
De losse volgoefening ging nog beter, perfect eigenlijk, 20/20.

En dan ging het jammer genoeg wat bergaf...  De houdingen (lig/zit/staan/lig) doet Penny op training en thuis zonder morren, maar vandaag één bijbevel nodig!  Zelf heb in dan per ongeluk 2 keer een gebaar bijgedaan... 7/10

Bij het oproepen wou ze me tot 3 keer toe achterna komen!  Nadat ik haar streng heb toegesproken bleef ze wel op haar plaatsje en kwam ze direct naar mij! 10/15

De apport ging dan weer behoorlijk, zonder weinig problemen 11/15 (ik moet eens juist vragen op de club waar ik punten verloor... mss heb ik het nog niet goed door?)


Maar dan als laatste 2 minuten blijven liggen.   Soms doet ze dit, soms niet, dus dat was nog spannend.  Na enkele seconden zag ze een buurhond opstaan en zij deed het ook... Ik gaf haar bevel om te liggen.  Ze voelde op dat moment dat er wat kleine takjes in haar staart (lees : borstel) waren blijven hangen.  Ons Penny wordt daar héél ambetant van en ze wou niet meer liggen, met kromme rug en staart tussen de benen kwam ze af.  Ik heb de oefening afgebroken en heb dan maar een herkansing genomen.  Eerst de takjes en blaadjes uit haar staartje gehaald en toen ging het perfect.  7.5/10 dus.

Oh ja en het voorstellen van de hond (tandjes laten zien en laten aanraken door de examinator) was ook 5/5.


Totaal score : 78.5/100

Nu staan we eerst nog voor de socialisatie-proef en dan kan ze naar de C-klas gaan.
In de school van Lille staat die pas in 2013 op de kalender.  Misschien eens uitkijken of er op een andere school in de buurt sneller deze proef georganiseerd word.


 
 
 

Voorlopig blijven we nog bij de toffe B-klas, zowel de groep als de instructeurs bevallen me wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten