vrijdag 4 maart 2011

Les gehoorzaamheid

Gisteren ben ik samen met mijn zoon naar de Belgische Border Collie Club gereden.
2 keer per jaar organiseren ze een les gehoorzaamheid.
Omdat je nooit genoeg voorbereid kan zijn voor een aankoop/aanschaf van een hondje zijn we dus richting Vlimmeren/Beerse gereden.

We werden er goed ontvangen in hun warme clublokaal en met een lekkere tas koffie erbij konden wij luisteren naar de presentatie van Hilda die met veel passie vertelde over hun liefde voor de Borderkes.

Tijdens de les werd er vooral ingegaan op de weg die je bij de hondenschool aflegt vanaf pupje tot brevet (in gehoorzaamheid).
Wist je dat ze zelfs begeleiding aanbieden voor pups vanaf 8 weken?  Ja echt,  hun ervaring is dat in de maand dat de pup bij de eigenaar komt en voor je naar de puppieklas (op 13 weken) gaat al heel wat fout kan gaan.  En zoals iedereen wel weet is het moeilijk om een slechte gewoonte af te leren.

In feite was dit les 2 en les 1 komt pas in november aan bod. Deze les gaat meer over de eerste levensweken van de pup na thuiskomst.  Hilda heeft voorgesteld om deze les aan ons privĂ© te geven.  Tof, een aanbod waar we zeker zullen op ingaan.



http://www.belgianbordercollieclub.info/nederlands.htm


We weten nu ook dat het goed is voor de hond om hem zeker het eerste levensjaar niet te veel vrijheid te geven als je geen toezicht kan houden.  In een bench als rustplekje in de woning is een goed idee.  De hond de hele dag los in de tuin laten ravotten is dat niet. Hij/zij gaat dan op verkenning en zal waarschijnlijk ook dingen doen die je niet leuk vind. Zoals de tuin omgraven, bloemperkjes bevuilen ... Het is dan niet mogelijk om te straffen omdat je niet op heterdaad kan betrappen.
In onze tuin hebben we sinds vorig jaar ook een bescheiden zwembad met folie. Daar zal Penny dus jammer  genoeg niet in mogen.  Ze gaat immers heel waarschijnlijk de folie stukkrabben als ze uit het water wil komen. Dat zal nog een klus worden om dat aan te leren (voor ons!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten