zondag 12 juni 2011

Gisteren op puppiebezoek geweest in Beerse!

Overweldigend, gisteren hebben we de pupjes voor het eerst gezien.
Het was voor mij en Robbe een blij weerzien met Hester en de andere honden van Yolanda.
Voor Koen was het een eerste kennismaking.  Hij is nooit bij de ontmoetingen geweest vorig jaar. 
In de woonkamer zat Hester aan de deur te wachten, de pupjes lagen in de werpkist te rusten.  Hester is heel lief en begroette ons met veel enthousiasme.  Ze ging bij haar pupjes liggen en ze kwamen onmiddellijk zoeken naar een lekker hapje melk.  Met vele schattige smakkende geluidjes lieten ze van zich horen. 
Misschien moeten we toch maar een camcordertje kopen, zodat we ook de geluiden en bewegingen kunnen vastleggen. 
Yolanda vertelde dat de bevalling super vlot verlopen is.  Hester lag nog rustig bij haar en Blossom in de zetel toen haar water brak.  Ze hebben haar verwezen naar de werpkist en dan zijn de hummeltjes één voor één te voorschijn gekomen.  Hester is heel ontspannen met de pups en heel zorgzaam.  De pups komen heel goed bij.  Op 3 dagen tijd zijn ze allemaal gemiddeld zo'n 60 gr bijgekomen. Als je weet dat een baby van 3,5kg ongeveer 20 à 50 gr per dag bijkomt dan komt een pup van 300gr ongeveer evenveel aan.  Dus 10 keer zo snel als een baby... Zouden ze dan geen buikpijn krijgen van zoveel eten?

Judy zat met haar 3 pups in de keuken.  De twee moeders bij elkaar zetten is op dit moment geen goed idee, omdat ze allebei in strijd gaan voor hun pups. 

Koen heeft enkele schitterende beelden kunnen schieten. 





We hebben nog wat nagepraat buiten in de tuin met de andere honden erbij.  Justine met haar 10 maanden de jongste teef in de kennel is een schattig beestje.  Blossom is de mama van Hester en is 8 jaar en de oudste van de roedel.  Dan is er ook nog Tia de mama Justine.  Judy kwam ook nog even naar buiten om een luchtje te scheppen.

1 opmerking:

  1. Oh wat een mooie puppy's heeft Hesterke gekregen.
    Goh ik voel echt met jullie mee hoor.
    Hier liep de spanning twee jaar geleden ook zo hoog op.
    Ben eens benieuwd wie Penny gaat worden ???
    Nog even geduld en jullie weten het.
    Groetjes Winny van Catsanddogs

    BeantwoordenVerwijderen